Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que Javier Mesa Reig escriba una noticia?

Discurso de Joan Ribó, alcalde de Valencia en el Dia del Orgullo Gay 2015

27/06/2015 11:20 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

Valencia celebra el dia del orgullo gay 2015

Sigueu tots i totes benvingudes a esta casa consistorial que torna a ser vostra, i que mai més ha de deixar de ser-ho. Em sent molt afortunat de poder compartir la celebració de l’Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual amb les persones que hui esteu ací i que sou els veritables herois i heroïnes d’una de les principals transformacions socials d’este país. El moviment associatiu LGTB és el responsable del fet que hui qualsevol persona, siga quina siga la seua orientació sexual o identitat de gènere, visca en una societat una mica més igualitària i més respectuosa amb la diversitat. És evident que tot no està aconseguit, i que el camí de la democràcia no s’acaba de recórrer mai: sempre estarem construint-lo. Però és un goig tindre uns companys i companyes de viatge com vosaltres.

En el meu discurs d’investidura com alcalde ja vaig avançar que treballarem des de l’equip de govern per fer de València una ciutat on prevalga la llibertat per a expressar l’amor entre un home i una dona, o entre dos homes, o entre dos dones. Perquè cadascú puga expressar la seua identitat sense cap temor. I hui renove eixe compromís, amb el convenciment que qualsevol avanç en matèria de drets humans beneficia al conjunt de la ciutadania.

Alguns i algunes de vosaltres recordareu com les primeres celebracions de l’Orgull LGTB que es feien a València no eren manifestacions, sinó xicotetes concentracions. Que moltes persones encara sentien por a mostrar-se tal i com eren. Que molts veien estranya i innecessària tanta visibilitat. Però l’esclat del color era i és imparable. La bandera LGTB que hui faig pròpia de tota la ciutat és un símbol de l’alegria que recorre els nostres carrers quan les persones poden gaudir d’igualtat. Un símbol de la fortalesa ciutadana, que a pesar de tots els entrebancs és capaç d’avançar cap a un present ple d’orgull.

 

L’any 2005 es va aconseguir una fita memorable per al col·lectiu LGTB, amb la consecució del matrimoni igualitari; i l’any 2007 s’avançava amb un canvi normatiu que facilitava a les persones trans accedir legalment a la seua pròpia identitat. Però eixos no són els punts d’arribada als que ha d’aspirar la nostra societat. Al contrari. Eixos són els punts de partida per aconseguir una igualtat real que faça que els xiquets i xiquetes no patisquen assetjament a les escoles per ser o semblar lesbianes, gais, transsexuals o bisexuals. Que lleve de damunt qualsevol estigma a les persones que viuen amb el VIH. Que faça que les lesbianes no estiguen doblement discriminades, per ser dones i per la seua orientació sexual. Que permeta que les persones transsexuals no siguen catalogades de malaltes.

És l’hora de treballar des de les institucions per a fer possible eixa igualtat real que les associacions reclameu enguany com a lema de la manifestació que tindrà lloc demà a València. Només heu de saber que em teniu al vostre costat. Per això tot seguit desplegarem la bandera de l’Arc de Sant Martí des de la balconada central de l’Ajuntament i els seus laterals. València dóna així la benvinguda a la diversitat.

Moltes gràcies.


Sobre esta noticia

Autor:
Javier Mesa Reig (15309 noticias)
Visitas:
6171
Tipo:
Nota de prensa
Licencia:
Copyright autor
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.