Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que Solaz escriba una noticia?

El Castell de Xàtiva

06/06/2013 21:20 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

El Castell de Xàtiva és una doble fortalea situada en la serra Vernissa sobre la ciutat de Xàtiva (La Costera). Esta doble fortalea apareix en l'escut de Xàtiva que té com a element central una torre de la que partixen dos braços amurallats que acaben en un castell cada u que representen els dos castells de Xàtiva. El Castell de l'esquerra rep el nom tradicionalment de Castell Menor , mentres que el castell de la dreta rep el nom de Castell Major .

Orígens Esta fortificació té els seus orígens en una construcció ibèrica que aprofitava una de les parts més altes de la montanya en este punt (Castell menor). Els romans, posteriorment, al conquistar-la, afegiren en l'atre punt elevat que presentava la montanya una segona fortalea que se comunicava en l'anterior (Castell Major). Abdós foren reformades pels àraps, que ademés varen donar-li amplària a la muralla, fins fer-la coincidir pràcticament en l'actualment coneguda. Després, en majors o menors reformes, estes muralles i el castell afrontaren la conquista de Jaume I, la rebelió de les Germanies i la Guerra de Successió, pero la base del conjunt arquitectònic fon esta.

Presó de la Corona d'Aragó Després de l'integració del Regne de Valéncia a la Corona d'Aragó el castell complí la funció no només de defendre la ciutat, sino de Presó de la Corona d'Aragó. Aixina entre atres presoners célebres allí estigueren: Els infants de Sardanés, Alfons i Ferran, els nets d'Alfons X el Sabi, Jaume d'Aragó, el Comte d'Urgell, Maroto Ugolen comendador de l'orde de Sant Joan, el Marqués d'Oristany, Pere Quixal, Abad de Poblet, Didac de Borja, germà de Francesc de Borja i el duc de Calàbria.

Fuente: http://www.uiquipedia.org/Castell_de_X%C3%A0tiva


Sobre esta noticia

Autor:
Solaz (109 noticias)
Visitas:
213
Licencia:
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Etiquetas

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.