Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que Javier Mesa Reig escriba una noticia?

Manifiesto de Lo Rat Penat en defensa de la Lengua Valenciana

05/02/2014 09:30 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

La academia Valenciana de la Lengua esta apostando por la unidad de la lengua catalana y valenciana y por ello la Asocacion Cultural Valenciana Lo Rat Penat lanza un manifiesto para defender la lengua valenciana

MANIFEST DE LO RAT PENAT

EN DEFENSA DE LA LLENGUA VALENCIANA

 

 

 

Lo Rat Penat, per mig d'este manifest, vol expressar a tota la societat cultural, civil, política, econòmica... la seua més contundent indignació a l'agressió més greu que històricament ha patit la llengua valenciana.

 

Finalment, després de les constants i férrees denúncies des que el Consell Valencià de Cultura feu públic el dictamen que donaria pas a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, a on enrevessada i malintencionadament ya s'assumia l'unitat de les llengües catalana i valenciana, el temps ens ha donat la raó d'una manera clara i traïdora.

 

Sense circumloquis, a pit descobert, l'institució creada per a velar, normativisar, cuidar, promoure i defendre un patrimoni que és únic i resultat de la riquea en que han participat millons de valencians a lo llarc dels segles, es destapa afirmant que la nostra parla pot rebre indistintament les denominacions de valencià i català i admet, en el diccionari que ha tardat 12 anys en fer, l'unitat llingüística entre catalans i valencians, entre d'atres.

 

Lo Rat Penat constantment ha fet públic que l'AVL no tenia raó de ser des del seu naiximent en considerar-la un cavall de Troya que anava en contra del mateix poble que l'estava alimentant. És per això que aplaudim les manifestacions en este sentit fetes pel secretari general del PPCV, Serafín Castellano, que venen a sumar-se a les infinites reclamacions fetes des de Lo Rat Penat.

 

En este sentit, una vegada més, instem a les Corts, única institució que pot posar fre ad este organisme aniquilador i genocida de la nostra llengua, per a que conjuntament en la Generalitat, prenguen totes les accions que calguen per a velar i defendre l'Estatut d'Autonomia dels valencians i assegurar la pervivència de l'idioma valencià.

 


Sobre esta noticia

Autor:
Javier Mesa Reig (15309 noticias)
Visitas:
546
Tipo:
Nota de prensa
Licencia:
Copyright autor
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.